Новини
  1. product

    Вашия рожден ден в Лагуна .

    Рожден ден в Лагуна - разполагаме с удобни и елегантни салони , прекрасна градина, вкусна храна и разбира си - торта за рожденника ! Можете да разгледате менютата с нашите предложения за храна, прекрасни десерти и невероятни торти. Ако желаете ще изработим за вас торта по ваш модел, която ще разрежем пред гостите ви . За вашето добро настроение специално подбрахме и качествени вина от най-добрите винарски региони. Разгледайте нашето меню и изберете . Обадете се и резервирайте на тел 02-980-30-01
  2. product

    индийски ресторант Кохинор е перфек.

    индийски ресторант Кохинор е перфектното място за семейна вечеря, юбилей и важен празник.
  3. product

    Raffy - bar&gelato отвори врати!

    Здравейте приятели! Изключително сме щастливи да Ви съобщим, че заведението ни на бул.Витоша 18Б, официално отвори врати! Очакваме Ви с подновено меню, страхотен интериор и любимите ястия на "Raffy"! Тук ще може да избирате от над 30 вида сладолед, включително оризов и соев! Приготвили сме Ви още много изненади, сред които ново меню с пици, много нови десерти и още много други изкушения! Заповядайте!
  4. product

    Горещо парти със Симона Загорова в After Five

    Чаровната Симона Загорова нагорещи атмосферата в After Five със страхотно изпълнение в събота вечер. Младата поп изпълнителка пя хит след хит, като представи и свои авторски парчета.
    Както на всички партита в най-актуалния бар на нощна София, настроението беше на макс, а ритмите - горещи.
  5. product

    The Corner ПРЕДСТАВЯ: Когато музика.

    The Corner ПРЕДСТАВЯ: Когато музиката среща хумора диагнозата е АРТИСТ. ИЦО ЛАМБРЕВ и ЖОРО НИЗАМОВ,
    музикално шоу с култови моменти от спектакъла "Диагноза артист " – за сладката лудост
    на артиста и движещата сила на най-големите….
  6. product

    Мастър кулинарите Евгени и Калоян сготвиха изкусително 4-степенно меню

    На Петровден двамата новодоказали се мастъри в кухнята – Евгени Йорданов и Калоян Денков, демонстрираха, че са владеят екшъна в кухнята и се справиха с предизвикателството да се докажат пред повече от 100 госта за вечеря. Майсторите поканиха на специална вечеря в ресторант Corso приятели и фенове, където заедно с професионалния кухненски екип на ресторанта, приготвиха съвместното си авторското меню. То включваше севиче с халибут и манго, филе от лаврак с таханов сос върху шафранов ориз и милфьой с многолистно тесто, сметанов крем с ром и малини. Евгени и Калоян решиха да поставят предизвикателство и пред гостите в ресторант Corso. Те изброиха съставките от 2та стъпка на 4-степенното си меню – лимонени равиоли с рикота, пъдпъдък и маслен сос със салвия. Публиката трябваше да познае какво е ястието, а наградата за позналите бе компанията на домакините на масата им, придружена с бутилка италианско вино – комплимент от CORSO ресторант, в края на вечерта.
  7. product

    Петък 19.10 - DJ 5PRITE Conte Dance.

    Петък 19.10 - DJ 5PRITE
    Conte Dancers Suport
    start: 21.00 / free entry
    FRSV: 0896 06 06 80
  8. product

    История на пицата

    Пица (на италиански: pizza) е италианско национално ястие, популярно в цял свят. Представлява плосък и кръгъл хляб, изпечен в пещ, който обикновено се покрива с домати или сос на доматена основа и моцарела. Съобразно културните и регионалните предпочитания се добавят и други съставки.
    Класическото тесто за пица се приготвя от брашно, мая, захар, сол, зехтин и вода. Тестото се меси на ръка, след което втасва определено време и се разточва на тънък пласт (обикновено с дебелина 0,5 см.). Майсторите на пица използват зрелищен начин за разточване на тестото, подхвърляйки го във въздуха.
    Тестото се покрива с домати или доматен сос. Добавките след това са обосновани от традиционната кухня или определен вкус. Класическата пица се пече в специална пещ (горяща с дърва), много бързо и при много висока температура. В САЩ се прави „американска“ пица, с много по-дебела кора, изискваща по-дълго време за печене.
    Първите сведения за приготовление на пица съществуват още при древните гърци и римляните. С пренасянето на домата за първи път в Европа през 1522 година, в Неапол се появява първообраза на италианската пица. През XVII век се появяват специални хора („pizzaioli“ - пиццайоли), приготвящи пица за италианските селяни. Пицата става любима храна на съпругата на неаполитанския крал Фердинанд IV - Мария Каролина Лорена (1752—1814), а по-късно и на италианския крал Умберто I и съпругата му Маргарита Савойска, в чест на която е назована една от рецептите.
    В САЩ пицата е пренесена през втората половина на XIX век и за първи път се прави в Чикаго, Илинойс. През 1957 година се появяват първите пици - полуфабрикати.
    Пицата се разпространява основно в Европа и САЩ, където започват да се създават специални ресторанти, наречени „Пицария“, повечето от които започват да доставят безплатно продуктите си на указан адрес и за определено време. Пицата е любима храна за всички възрасти, но особено е обичана от деца и младежи. В последните години става хит и в Япония, където я правят основно с морски дарове и риба.